Tävla i båtsport

Båtsport är en härlig motorsport som även det intresserar väldigt många människor. Många tävlar i det och i Sverige är det dessvärre något begränsat då man endast kan utöva sporten på sommaren i detta land. Det finns dock många duktiga förare som reser världen runt och tävlar i de olika grenarna som finns i båtsporten.

Främst tävlar man inom fyra olika grenar i Sverige. Dessa är Offshore, Aquabike, Rundbana och Classic.

Offshore

Offshore har femton år som minimum för att man ska få tävla i sporten. Dock kan en i besättningen vara 13 år om alla andra i besättningar har förar- samt manöAquabike_Ski_GP1verintyg. Detta är även ett måste för den underåriga. Roslagsloppet är en välkänd svensk tävling. Det är vanligt att många tycker att Offshore är väldigt förvirrande då båtar ur många olika klasser tävlar samtidigt. Alla båtar har en bokstav samt ett nummer på båten för att man ska kunna skilja dem åt. Båtar som tävlar måste även vara i standardskick och det innebär att alla är med och tävlar på lika villkor.

Aquabike

Aquabike innebär som du säkert förstår vattenskoter. Då tävlar man med vattenskoter i olika lopp och banor och det handlar om vem som kan ta sig förbi alla hinder på kortast tid. Även här räknas reaktionstiden in och det finns ett flertal olika grenar för Aquabike som man kan tävla i.

Rundbana

När man tävlar i rundbana kör man båten i en oval vattenbana och det är ett race där man ska ta sig först i mål efter ett visst antal varv. Vid tävling med båtar ska man runda bojar och vattenmärken.

Classic

I denna gren tävlar man med båtar som är minst 25 år men gärna äldre än så. Därefter är klassen fri med båtform och vilken motor man har. Även här tar man sig runt i banor.