Radiostyrda bilar

Tvärtemot vad många tror är radiostyrda bilar inte endast en hobby för barn, det är en hobby även för vuxna. Dock ofta en något mer avancerad hobby med lite mer avancerade radiostyrda bilar än de barnen leker med. Det innefattar ofta att man bygger bilarna själv och därför krävs det även en del kunskap1280px-2011_FIA_GT1_Silverstone_2. Det finns inte bara radiostyrda bilar utan även båtar, helikoptrar och flygplan. Det är vanligt att man köper ett set till att börja med som får en att fastna för hobbyn. Därefter byter man ut de olika delarna eller beställer delar och sätter ihop bilarna från grunden, precis så som man vill ha dem. Det finns ett mycket stort intresse för det i Sverige även om det inte är en av de vanligaste intressena som finns.

Det är vanligast att man sysslar med bilar som är i skala 1/10, 1/8 eller 1/6 och det är även den typ av bilar som de flesta banor är gjorda för. När du vill tävla med såna bilar på en bana ska du leta efter miniracingbanor. Du kommer att bli förvånad över hur många det faktiskt finns i Sverige och att det finns många fler som är intresserade av detta.

Det finns speciella forum där man endast diskuterar hur man bygger radiobilar och allt runt omkring, där kan man även byta till sig delar och annat som är eftertraktat. Man kan även be om tips och råd angående hur man ska designa och bygga sin radiobil och ge andra tips och råd efter de erfarenheter man själv har. Detta är mycket populärt och därför är det även väldigt socialt att hålla på med radiostyrda bilar. Om du har ett bilintresse men känner att det inte är något för dig att hålla på med “stora” motorsporter bör du testa detta miniformat.