Hur ser bilarna i folkrace ut?

Om man är intresserad av folkrace är man ofta även intresserad av konstruktionen kring bilarna som man använder sig av. Efter en tävling är alla bilar som har deltagit till salu för 6500 kronor. Det är för att man vill hålla nere kostnaderna för sporten och om man blir tvingad att sälja sina bil för 6500 kronor är det inte så stor sannolikhet att man vill lägga ut så mycket mer när man gör den i ordning. Det finns en hel del tekniska regler för folkrace, det innebär regler som innefattar hur bilarna ska vara byggda för att man ska få tävla med dem. Det handlar om förarens säkerhet samt Mattias_Ekström_(Audi_S1_EKS_RX_quattro),_FIA_World_Rallycross_Championship,_Rd_01_Montalegre_(27417301575)de andra tävlandes säkerhet.

Det kan vara dyrt att hålla på med folkrace och tvärtemot vad många tror lägger många förare mycket pengar på designen på bilar, i form av exempelvis reklam för olika företag med mera. För att du ska ha råd att hålla på med folkrace kan du testa roulette spel, då kan du ha turen att vinna väldigt mycket pengar på det snurrande hjulet. Du kan givetvis även spela direkt online mot en riktig dealer om du vill det.

Först och främst behöver bilarna som det ska tävlas i en säkerhetsbur inuti. Om bilen inte har en säkerhetsbur kommer den inte att bli godkänd vid typbesiktningen och det är alltså en förutsättning för att man överhuvudtaget ska få tävla med den. Utöver det behöver bilarna ha en fungerande kaross samt motor. Man får inte trimma bilarna utan de får som mest gå 80 kilometer i timmen. Oftast köper man en bil som är färdig för skroten och gör den körduglig. Det som de flesta folkraceförare investerar i är de personliga tillbehören som de även får ta ut från bilen vid en försäljning efter en tävling. Det handlar om exempelvis förarstolen.